Krili 120.000 evra u termosu

Izvor: Radio 021, 20.Apr.2016, 15:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krili 120.000 evra u termosu

Carinici su na graničnom prelazu Gradina, pretresom automobila u kome su bili nemački državljani turskog porekla, pronašli termos za kafu u kome je bilo neprijavljenih 100.000 evra, saopštila je danas Uprava carina.

Prilikom kontrole na izlazu iz zemlje, za detaljan pregled je u utorak izdvojen automobil "Mercedes S350" nemačkih registarskih oznaka. U njemu su bila dvojica nemačkih državljana turskog porekla, koji su prethodno carinicima rekli da kod sebe imaju samo lične >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << stvari, malo hrane i nešto više od 1.000 evra.

Njihov automobil i prtljag su ipak detaljno pregledani, a među mnogim stvarima, iza suvozačkog sedišta, u automobilu se nalazila i korpa sa hranom. U njoj je bio termos sa kafom, u čijem je donjem delu službenik Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja pronašao 120.000 evra u apoenima od po 500 evra.

Novčanice su u više zamotuljaka bile nagurane u šupljine donjeg dela termosa, pri čemu su mnoge bile mokre od kafe, kada je carinik "rasklopio" termos i tako došao do njih.

Putnicima je vraćen dozvoljeni iznos od po 10.000 evra, a ostatak je privremeno zadržan do okončanja postupka pred nadležnim sudom.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.