U sredu novi protest zbog rušenja objekata u Savamali

Izvor: B92, 24.Maj.2016, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U sredu novi protest zbog rušenja objekata u Savamali

Beograd -- Protest "Čiji grad?" zbog bespravnog rušenja objekata u beogradskom kvartu Savamala biće održan sutra u 18 h ispred Skupštine grada Beograda.

Protest organizuje Inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd".

U pozivu se navodi da će protest protiv, kako je precizirano, bahatih nasilnika na vlasti, biti organizovan jer mesec dana od tog incidenta vlast još nije saopštila ko je odgovoran za rušenje u Savamali.

"Tražimo ostavke, tražimo odgovornost, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zahtevamo pravo na grad. Suprotstavimo se nasilju dok ne bude kasno! Pokažimo da se ne plašimo", navodi se u pozivu Inicijative "Ne da(vi)mo Beograd".

Ta inicijativa organizovala je 11. maja prvi protest protiv rušenja i nasilja u Savamali, na kojem su zatražene ostavke gradonačelnika Beograda Siniše Malog, predsednika Skupštine grada Nikole Nikodijevića, v.d-a direktora policije Vladimira Rebića, načelnika Komunalne policije u Beogradu Nikole Ristića i ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

Na prvom protestu učestvovalo je oko 3.000 građana.

U noći između 24. i 25. aprila ljudi sa fantomkama bagerima su porušili objekte u Hercegovačkoj ulici u Savamali i maltretirali građane koji su se tu zatekli. Iako su građani prijavljivali nasilje, policija nije želela da reaguje i upućivala ih je na Komunalnu policiju.

U izveštaju zaštitnika građana o radu policije te noći, vidi se da je iz vrha policije naređeno da službenici građane upućuju na Komunalnu policiju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.