Protest i šetnja zbog rušenja u Savamali

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Maj.2016, 02:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest i šetnja zbog rušenja u Savamali

Ispred Skupštine grada Beograda danas popodne održan je protest povodom rušenja objekata u Savamali u noći između 24. i 25. aprila, u organizaciji inicijative "Ne da(vi)mo Beograd".

Na početku je minutom ćutanja odata počast čuvaru objekata u Savamali Slobodanu Tanaskoviću i svedoku rušenja, koji je jutros preminuo na VMA, a potom su se sa improvizovane govornice okupljenima obraćali predstavnici pomenute inicijative, nevladinih organizacija i gosti inicijative iz Niša >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i Kraljeva.

"Ispunili smo zadatak, za one koji su delili letke, štampali plakate, koji su nam delili novac da bismo mogli da se okupimo danas ovde", rekao je Radomir Lazović iz inicijative i dodao da se ne plaše i neće da ćute.

Istakli su i zahtev za ostavkom gradskih čelnika.

Protestu su se pridružili i predstavnici političkih partija, među njima i Boris Tadić, Zoran Živković, Sanda Rašković Ivić, Milan Maršićanin, Đorđe Vukadinović...

Ispred Skupštine grada bio je postavljen kamion sa ozvučenjem i pre početka puštala se muzika.

Okupljeni su nosili zastavice na kojima piše "Naš grad" i duvali u pištaljke.

Po završetku skupa uputili su se u protestnu šetnju pod nazivom "Čiji je grad?", Trgom Nikole Pašića, Nušićevom, Svetogorskom, Takovskom pored zgrade RTS-a i nazad, do Starog dvora.

Učesnici su se nakratko zaustavili ispred zgrade RTS-a, gde im se sa improvizovane govornice na kamionu obratila novinarka Jovana Ilijević.

Ona je rekla da se pored "noćnih rušenja" događaju i "noćne smene" u RTV, koji je nazvala "jedinim pravim javnim servisom u Srbiji".

Jedan predstavnik inicijative je kritikovao rad drugih medija, te izneo tvrdnju da novinare "pozivaju Suzana Vasiljević i Aleksandar Vučić" i govore im šta da pišu.

Objekti u Hercegovačkoj ulici srušeni su u noći između 24. i 25. aprila, a po izjavama svedoka objekte su bagerima porušili ljudi sa fantomkama na glavama.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je tim povodom da je reč o nelegalnim objektima, da rušenje nije bilo obavljeno u skladu sa pravnom procedurom, i da očekuje da će nadležni organi ispitati ko stoji iza toga i proceniti sve okolnosti.

Zaštitnik građana Saša Janković objavio je u izveštaju o radu policije te noći da je policijskim službenicima iz vrha službe naređeno da građane upućuju na komunalnu policiju.

SNS: Skup mržnje prema Vučiću, prosperitetu i razvoju

SNS saopštila je, povodom današnjeg protesta zbog ruženja objekata na Savamali, da je u pitanju još jedan politički skup, u organizaciji Pajtićeve DS, DSS, Dveri, Radulovićeve i Tadićeve stranke, raznih Veselinovića i Vukadinovića, koji su iz čitave Srbije uspeli da dovedu jedva 2.000 pristalica, i da taj skup pokazuje da svi oni zajedno nemaju baš ništa da ponude građanima Srbije, osim mržnje prema Aleksandru Vučiću i svemu što predstavlja prosperitet i razvoj Srbije.

Srpska napredna stranka uložiće još više napora da od Srbije stvori modernu, ekonomski jaku i stabilnu državu, u koju će dolaziti strani investitori i u kojoj će se otvarati nova radna mesta, navodi se u saopštenju.

"Nastavićemo da se borimo za državu u kojoj će mladi ostajati, a ne bežati iz zemlje, kao što je ranije bio slučaj, zbog korumpiranih političara, koji ni danas ne znaju ništa osim da lažu i mitinguju", dodaju iz SNS.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.