U planinskim predelima zastoj u saobraćaju

Izvor: Press, 08.Mar.2015, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U planinskim predelima zastoj u saobraćaju

U brdsko-planinskim predelima zapadne i južne Srbije mestimično pada slab sneg koji uz pojavu vejavice i manjih snežnih nanosa, i pored intevencije putarskih službi, stvara manje prekide i zastoje u saobraćaju, saopštio je Automoto savez Srbije (AMS S).
Navodeći da je prohodnost puteva prvog prioriteta u nižim predelima dobra, AMS S je u saopštenju naveo da je na pojedinim putevima drugog i trećeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << prioriteta na Pešteru na području Sjenice, Ivanjice i Tutina, kao i na području Užica, Prijepolja, Valjeva i Novog Pazara saobraćaj otežan i obavlja se samo uz obaveznu upotrebu lanaca.

I dalje je neprohodan prilaz Kopaoniku iz pravca Kruševca preko Brusa i Brzeća, dok je iz pravca Rudnice i Jošaničke banje put prohodan, ali saobraćaj je otežan zbog vetra i smanjene vidljvisti, pa se korišćenje puta ka Kopaoniku ne savetuje bez preke potrebe.

Kamionima sa prikolicom i šleperima zabranjeno je kretanje preko Debelog brda, Bukova, na prilazima Tari, Kopaoniku i Goču.

Iznenadani odroni u velikoj meri mogu da ugroze bezbednost u vožnji, a ovakve vremenske prilke donose veći broj odrona zemlje i kamena na putevima kroz stenske useke i klisure.

Učestali su, kako se dodaje, na đerdapskoj i ibarskoj magistrali dolinom Drine, kroz sićevačku i grdeličku klisuru.

AMS S je apelovao na vozače da obezbede dovoljnu količinu goriva, koja će im pri ovakvim vremenskim prilikama kada su mogući zastoji biti neophodna i da ne kreću na put bez obavezne zimske opreme.

Kako se navodi, svi vozači su od do 1. aprila po novom pravilniku o upotrebi zimske opreme dužni da imaju sva četiri zimska pneumatika, ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica.

Takođe, van naseljenog mesta, obavezno je posedovanje lanaca.

AMS S navodi da je, prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirano 77 saobraćajnih nezgoda u kojima su 42 osobe povređene, a u Beogradu 31 saobraćajna nezgoda u kojima je povređeno devet osoba.

Povodom Dana žena, AMS S, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Srbije, omogućio je svim damama da 9. marta besplatno provere tehničku ispravnost vozila u regionalnim centrima AMS S u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Kraljevu, Čačku, Užicu i Vranju.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Normalizovan saobraćaj na pojedinim deonicama

Izvor: Studio B, 08.Mar.2015

Normalizovan je saobraćaj na delu državnog puta, na deonici Brzeće - Kopaonik, saopštilo je danas Javno preudzeće "Putevi Srbije". Takođe, normalizovan je saobraćaj na Mali Zvornik - Gračanica u mestu Velika Reka...JP „Putevi Srbije" obaveštava da je normalizovan saobraćaj na delu državnog...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.