U naredne tri godine obnova 5.000 kilometara puteva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Sep.2019, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U naredne tri godine obnova 5.000 kilometara puteva

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da će vlada u saradnji sa Putevima Srbije u naredne tri godine rekonstruisati 5.000 kilometara magistralnih i regionalnih puteva u zemlji.

Mihajlović je novinarima u Batočini kazala da ove godine počinje novi investicioni plan koji podrazumeva izgradnju nekoliko ključnih autoputeva.

Među njima su, kako je navela, izgradnja novog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << autoputa Sremska Rača - Kuzmin, gde su počeli pripremni radovi, a u toku septembra se očekuje i početak radova na Moravskom koridoru.

Za novembar su planirani radovi na autoputu i brzoj saobraćajnici Ruma - Šabac, Šabac - Loznica, dodala je ministarka.

"Uskoro počinjemo razgovore sa radnom grupom o tome kako i na koji način ćemo raditi novi koridor i autoput koji već ima svoje ime Vožd Karađorđe", rekla je Mihajlović.

Za drugu polovinu naredne godine ministarka je najavila početak radova na deonici autoputa Niš - Pločnik.

Prema njenim rečima, autoputevi jesu "krvotok privrede", ali bez regionalnih puteva isto tako nema razvoja zemlje.

"Od severa do juga, istoka do zapada, neće biti ni jednog okruga u Srbiji u kojem se neće rekonstruisati putevi", poručila je ona.

Mihajlović je napomenula da su 2019. i 2020. godina po pitanju završenih infrastrukturnih projekata bile najbolje i da će biti potrebno mnogo godina da se one nadmaše, na primer, zbog završetka Koridora 10 i otvaranja autoputa "Miloš Veliki".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.