U Španiji se održavaju izbori

Izvor: VOA, 10.Nov.2019, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Španiji se održavaju izbori

Birališta u Španiji otvorena su na četvrtim nacionalnim izborima u četiri godine. Očekuje se da će socijalistička partija premijera Pedra Sančeza biti siguran pobednik, kao na prošlim izborima. Na prethodnim izborima, međutim, partija španskog lidera nije uspela da osviji dovoljno glasova za formiranje stabilne vlade. Kampanja koja je prethodila glasanju u nedelju uglavnom je bila fokusirana na situaciju oko secesije Katalonije i strahovanja zbog rasta popularnosti ekstremno desne partije Voks.  

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lider španske levičarske koalicije najavio podršku Sančesovim socijalistima

Izvor: Beta, 10.Nov.2019

Lider španske levičarske koalicije Ujedinjene možemo (Unidas podemos) Pablo Iglesijas izjavio je da će posle današnjih izbora pomoći vladajućim socijalistima da formiraju stabilnu levu vladu i time spreče formiranje desne koalicione vlade.Španci danas glasaju na četvrtim parlamentarnim izborima...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.