U Skupštini danas pitanja poslanika za vladu

Izvor: Blic, 27.Sep.2012, 11:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Skupštini danas pitanja poslanika za vladu

Skupština Srbije nastavila je danas rad, a poslanici na početku radnog dana koriste pravo prema Poslovniku da od predstavnika vlasti zatraže odredjene informacije.

Poslovnik o radu parlamenta predviđa da poslanici svakog utorka i četvrtka na početku sednice mogu da ostvare to pravo.

Poslanici će potom rad nastaviti razmatranjem amandmana na predložene izmene Zakona o visokom obrazovanju, a u popodnevnom delu biće održana posebna sednica na kojoj će članovi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Vlade Srbije odgovarati na poslanička pitanja.

Poslovnikom o radu parlamenta predviđeno je da poslanici svakog poslednjeg četvrtka u mesecu mogu da postavljaju pitanja premijeru i članovima njegovog kabineta od 16 do 19 sati.

Na izmene Zakona o visokom obrazovanju podneto je ukupno 14 amandmana, od kojih je Vlada Srbije usvojila jedan.

Predložene izmene predviđaju da se ove, ali i sledeće akademske godine zadrži šest ispitnih rokova, naredne poveća broj neophodnih bodova, a tek treće godine smanji broj ispitnih rokova.

Usvajanjem izmena i dopuna Zakona o visokom obrazovanju biće omogućeno da studenti koji su u školskoj 2011/2012. godini osvojli 48 bodova upišu narednu godinu.

Studenti u školskoj 2013/2014. godini za upis naredne godine studija trebalo bi da imaju najmanje 50 bodova, dok bi u školskoj 2014/2015. godini broj bodova trebalo da bude 60.

Poslanici su novu sednicu parlamenta, desetu vanrednu od konstituisanja novog saziva, započeli 25. septembra, a pored izmena Zakona o visokom obrazovanju na njoj raspravljaju i o četiri međudržavna sporazuma.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ostojić: Nova vlada zaluđuje narod na Kosovu

Izvor: Blic, 27.Sep.2012

Kosovo i Metohija bila je danas u Skupštini Srbije tema za poslanike LDP-a, koji su od predstavnika vlasti zatražili da ne šalju protivrečne poruke kada je ta pokrajina u pitanju i da "ne zaluđuju narod". ..- Nova vlada i predsednik daju protivrečne izjave oko Kosova… Nastavlja se tumaranje oko...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.