U Sarajevu slavlje nakon izborne pobede AKP

Izvor: B92, 02.Nov.2015, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Sarajevu slavlje nakon izborne pobede AKP

Stanovnici Sarajeva i državljani Turske sa privremenim boravkom u BiH proslavili su sinoć izbornu pobedu vladajuće Stranke pravde i razvoja (AKP).

Sarajlija Vildan Topčić je izjavio da je zajedno sa prijateljima izašao na ulice Sarajeva da proslavi pobedu AKP u Turskoj.

"Ovde sam sa prijateljima da podelim radost sa njima. Drago mi je da su građani Turske zadovoljni izbornim rezultatom i što su u tolikom broju izišli na izbore. Turska je mnogo puta pokazala da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je prijateljski orjentisana prema svim gradanima Bosne i Hercegovine", rekao je on.

Direktor Udruženja bosansko-turskog prijateljstva „Bosfor“ Rizvan Halilović je svim građanima Turske čestitao rezultate izbora.

"Ovo je pobeda Turske, ali i demokratije u toj zemlji. Ovo je pobeda multikulturalne Turske koja poštuje ljudska prava i slobode. To su pokazali kada su primili 2.5 miliona izbeglica iz Sirije. Pokazali su svoju veličinu kada su primili na desetine hiljada izbeglica i iz rata u BiH. Nakon ovih izbora odnosi Turske i BiH, ali i svih balkanskih zemalja, biće još čvršći", rekao je Halilović.

Studentkinja Naida Gego je rekla da veruje da će odnosi Turske i BiH biti još snažniji nakon jučerašnjih izbora.

"Izbori u Turskoj nisu važni samo za tu zemlju nego i za druge zemlje u našem regionu i svetu. Verujem da će Turska i BiH sada imati još snažnije odnose, posebno u ekonomiji, ali i rešavanju političkih problema u BiH", rekla je ona.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.