U SAD uhapšen begunac posle 46 godina sakrivanja

Izvor: Beta, 06.Avg.2020, 22:57

U SAD uhapšen begunac posle 46 godina sakrivanja

Federalni istražni biro (FBI) će vas pronaći, bez obzira koliko vremena je za to potrebno i bez obzira gde ćete pobeći - poruka je u SAD pošto je jedan begunac uhvaćen posle 46 godina sakrivanja.Dok je Ričarda Niksona (Richard Nixon) tresla afera Votergejta, a Pol Njuman (Paul Newman) i Stiv Mekvin (Steve McQueen) snimili film "Pakleni toranj" 1974. godine, Luis Arkuleta (Archuleta) je pobegao iz zatvora u državi Kolorado.Begunca, koji sada ima 77 godina, u sredu je uhapsila federalna policija (FBI) u državi Nju Meksiko, gde živi 40 godina pod lažnim imenom, kao Ramon Montoja (Montoya)."To hapšenje treba da pošalje jak signal svim nasilnim kriminalncima: FBI će vas naći, bez obzira koliko će za to vremena biti potrebno i bez obzira gde bežite, i odvešće vas pred lice pravde", rekao je predstavnik FBI-a u Denveru Majkl Šnajder (Michael Schneider).Arkuleta je prebačen 1973. godine u zatvor jer je pucao i ranio policajca u Denveru, glavnom gradu Kolorada. On je zatvoru čekao sudjenje."Vreme koje prolazi ne opravdava niti briše zločine", saopštila je policija u Denveru koja nije navela detalje kako je FBI došao do Arkulete.
Pogledaj vesti o: FBI

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POLA VEKA SE KRIO: Pobegao iz zatvora još za vreme Votergejta, FBI ga našao posle 46 godina!

Izvor: Kurir, 06.Avg.2020

Federalni istražni biro (FBI) će vas pronaći, bez obzira koliko vremena je za to potrebno i bez obzira gde ćete pobeći - poruka je u SAD pošto je jedan begunac uhvaćen posle 46 godina sakrivanja.

Nastavak na Kurir...

FBI uhvatio begunca iz zatvora posle 46 godina

Izvor: RTS, 07.Avg.2020, 09:23

Američki FBI uhvatio je Luisa Arčuleta koji je pre 46 godina pobegao iz zatvora u Denveru i koji je više od 40 godina živeo u Novom Meksiku pod lažnim imenom. . Luis Arčuleta (77) je optužen za napad na policajca 1973. godine smrtonosnim oružjem, prenosi portal Njujork...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.