U Beogradu napravljen DNK za Ginisa (FOTO)

Izvor: S media, 21.Sep.2011, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Beogradu napravljen DNK za Ginisa (FOTO)

Najduži model DNK lanca na svetu, dugačak oko 248 metara, napravljen danas na Trgu Republike u Beogradu. Srbija će sa ovim rezultatom ući u Ginisovu knjigu rekorda, jer je prethodni najduži model bio dugačak oko 20 metara.

GALERIJA SLIKA

Molekule lanca DNK su sklapali istraživači Instituta za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo, studenti, učenici osnovnih i srednjih škola, ali i građani koji su se zatekli danas centru >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Beograda.

Origami model lanca DNK će posle biti premešten u prostorije IMGG, a ova akcija je ujedno bila i najava za manifestaciju “Noć istraživača“, koja će se 23. septembra održati u Beogradu na desetak lokacija.

Srđan Žikić

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.