Tuzlanski kanton: Pronađeno oružje i droga

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Jan.2016, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tuzlanski kanton: Pronađeno oružje i droga

TUZLA - Pretresom više lokacija na području Tuzlanskog kantona pronađeni su oružje i droga, a nekoliko lica je uhapšeno, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Tuzlanskog kantona.

Pronađeni su puška M-48, lovačka puška dvocjevka, dva mobilna telefona, 52 manja pakovanja kanabisa i 84 tablete ekstazija.

Po nalogu opštinskih sudova Tuzla, Lukavac, Živinice i Srebrenik, pretres je izvršen u kućama, pomoćnim objektima i automobilima koje koriste >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << lica čiji su inicijali B.Ž. /24/, R.S. /28/ i D.B. iz Tuzle, te R.M. /64/ iz Lukavca i M.Ž. /39/ iz Živinica.

Prilikom pretresa uhapšen je B.Ž. i još dva lica koja su se zatekla u njegovoj kući, a riječ je o E.K. /29/ iz Lukavca i Z.M. /28/ iz Gračanice, kao i lice R.S.

Nakon kriminalističke obrade B.Ž. i R.S. biće, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, predati Tužilaštvu Tuzlanskog kantona, dok će protiv R.M. i M.Ž. nadležnom Kantonalnom tužilaštvu biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Protiv D.B. biće dostavljen ivještaj Tužilaštvu Tuzlanskog kantona o počinjenom krivičnom djelu teška krađa, dok će lica E.K. i Z.M. biti predata na dalje postupanje Policijskoj upravi Tuzla.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.