Trudo najavio slanje pomoći Venecueli

Izvor: Beta, 04.Feb.2019, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trudo najavio slanje pomoći Venecueli

Kanadski premijer Džastin Trudo najavio je danas slanje pomoći u vrednosti 53 miliona kanadskih dolara (35 miliona evra) narodu Venecuele.Trudo je to rekao na otvaranju sastanka Grupe iz Lime u Otavi."Kanada je danas jača i najavljuje 53 miliona dolara da bi se odgovorilo na najhitnije potrebe Venecuelanaca, posebno tri miliona izbeglica", naveo je u obraćanju kanadski lider.Grupa iz Lime okuplja više od deset latinoameričkih zemalja, koje su priznale predsednika venecuelanskog parlamenta Huana Gvaida za predsednika države.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Regionalne države podržale venecuelanskog Guaida

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Feb.2019, 09:24

Grupa zemalja Latinske Amerike i Kanade pozvala je venecuelansku vojsku da podrži opozicionog lidera Juana Guaida (Huan) kao prelaznog predsjednika. U jednoj izjavi 11 od 14 članova Lima grupe pozvalo je na promjenu vlasti bez upotrebe sile i hitnu isporuku humanitarne pomoći. Guaido se proglasio...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.