Trokolicama niz u Dobračinu ulicu

Izvor: Blic, 15.Okt.2010, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trokolicama niz u Dobračinu ulicu

U Dobračainoj ulici sutra će se, drugu godinu za redom, održati „Red Bul - Trka trokolica“. Početak nadmetanja zakazan je za 13 sati.

Trka će se održati u delu Dobračine od Simine, gde će biti start, do Strahinjića bana, gde će se nalaziti cilj. Staza je duga 300 metara, a na njoj će biti postavljene i skakaonice. Najavljeno je učešće 64 takmičara, među kojima su čak i dve devojke.

- Kacige i štitovi su obavezni deo opreme je trokolice mogu da dostignu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << brzinu od čak 60 kilometara na sat. Vozači će biti podeljeni u 16 grupa po četiri vozača, a dvoje prvoplasiranih iz svake grupe prolaziće u naredni krug takmičenja i tako sve do finalne vožnje. Tokom cele manifestacije za dobru atmnosferu pobrinuće se di džejevi - kaže Nikola Nedeljković iz „Red Bula", koji je organizator trke.

Ulaz na trku će biti besplatan, a zanimljiv podatak je i da najstariji takmičar ima čak 68 godina.

- Ove godine smo imali zaista više prijava nego što je bilo mesta. Planiramo da već sledeće godine pređemo na dužu i veću stazu - kaže Nedeljković.

Zbog održavanja trke u subotu od 10 do 17 časova biće zatvorena Dobračina ulica na potezu od Simine ulice do Cara Dušana, kao i delovi ulica Strahinjića Bana, Gospodar Jovanove i Gospodar Jevremove ulice na prilazima Dobračinoj.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.