Tri laži u koje treba da prestanete da verujete

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Feb.2016, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri laži u koje treba da prestanete da verujete

Otkrivamo mitove o zdravlju koje u ovoj godini treba potpuno da ignorišete.

Šest sati sna je sasvim dovoljno

Iako biste mogli sebe da istrenirate da spavate po šest sati i funkcionišete najbolje što umete, zašto biste to uradili?

Časopis Sleep Health preporučuje između sedam i devet sati sna kako biste očuvali svoj imunitet, metabolizam i rast mišića.

Dijeta Toma Brejdija je super

Tom Brejdi i njegova žena Žizel >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Bundšen se pridržavaju veoma strogog režima ishrane. Oni ne piju kafu, ne jedu mlečne proizvode, pečurke, so, belo brašno i to nije čitava lista zabranjenih namirnica. Ne brinite, mogu da jedu paradajz jednom mesečno.

Novi poklonici zdrave ishrane bi možda želeli da se pridržavaju režima ishrane, koji se temelji na 80 procenata povrća i ostatak čistih proteina i celih žitarica, ali ko još želi da se odrekne dobrobiti od kafe, piva, krompira i svega drugog?

Sedenje je loše za vas

Brojne studije apeluju da prekomerno sedenje ugrožava vaše zdravlje, ali studija objavljena u naučnom magazinu "Epidemiologija" tvrdi da nije stolica ono što vas ubija.

Studija Univerziteta Ekster, koja je trajala 16 godina, otkrila je da bez dodatne fizičke aktivnosti rizikujete sveukupno zdravlje bilo da prekomerno stojite ili sedite.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.