Treba razmisliti o novim izborima

Izvor: Vesti-online.com, 15.Feb.2011, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Treba razmisliti o novim izborima"

Vlada nije pala, a potez premijera Mirka Cvetkovića je logičan rasplet događaja iz proteklih dana, ocenila je predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović i naglasila da je ipak možda došlo vreme da se razmišlja o izborima.

"Sve dok u parlamentu bude funkcionisala većina i Skupština bude mogla da donosi odluke, ne možemo govoriti da je Vlada pala", rekla je Đukić Dejanović u intervjuu "Novostima".

Ona je objasnila da je, čim u pismenoj formi stigne >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << zahtev za razrešenje, u obavezi da ga na prvoj narednoj sednici uvrsti na dnevni red i podsetila da je za usvajanje potrebno 126 poslanika.

Od momenta kada se izglasa takav predlog, treba da prođe 15 dana dok premijer ne dostavi novi predlog za potpredsednika Vlade. Đukić Dejanović je izjavila i da se ne slaže sa Dinkićevom ocenom da je Vlada izgubila autoritet.

"Mislim da premijera ne treba zameniti. Mirko Cvetković odlično radi svoj posao. Da sam ja DS, ne bih Cvetkovića dala ni za šta na svetu, baš kao što ne bih dala nijednog ministra Socijalističke partije Srbije", istakla je Đukić Dejanović.

Komentarišući nagađanja da je smena Dinkića zajednički manevar DS i SPS, ona je odgovorila da nije bilo nikakvog dogovora.

"Odluka premijera je nešto što je njegova odluka, i mi je prihvatamo. SPS je i dalje u ovoj vladi i u parlamentarnoj većini. Ako bude izbora, SPS je spreman i za tu opciju", rekla je Đukić Dejanović.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.