Tradicionalno dobri odnosi Srbije i Portugalije

Izvor: RTS, 06.Nov.2018, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tradicionalno dobri odnosi Srbije i Portugalije

Predsednici vlada Srbije i Portugalije, Ana Brnabić i Antonio Kosta, saglasili su se u Lisabonu da su bilateralni odnosi dve zemlje tradicionalno dobri, ali da ima prostora za njihovo unapređenje, posebno kada je reč o ekonomskoj saradnji.
Premijerka Brnabić je izrazila nadu da će između dve zemlje uskoro biti potpisan sporazum o izbegavanju dvostrukog oporezivanja i da će Srbija i Portugalija u budućnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << poboljšati međusobnu trgovinsku razmenu.

Brnabićeva je istakla kako je za Srbiju važno da nastavi da razvija i jača privredu i preduzetništvo, te je premijer Kosta na sastanku podelio iskustva Portugalije u ovim oblastima, a pogotovo u podršci razvoju startap preduzetništva, navedeno je u saopštenju.
Premijerka se zahvalila Kosti na podršci koju Portugalija pruža Srbiji na polju evropskih integracija i istakla da članstvo Srbije u EU ostaje naš strateški cilj.
Na sastanku je bilo reči i o potencijalima dve zemlje u oblasti informacionih tehnologija i digitalizacije.
Brnabićeva je Kosti prenela pohvale na račun organizacije Veb-samita u Lisabonu, koji je, kako je istakla, veoma značajan događaj za sve zemlje sveta koje žele da budu konkurentne u vreme 4. industrijske revolucije.
Predsednica Vlade pozvala je portugalskog premijera da u narednom periodu poseti Srbiju.
Premijerka Brnabić boravi u Porugaliji povodom Veb-samita koji se održava u Lisabonu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.