Tornado razorio naselja na jugu Češke

Izvor: VOA, 25.Jun.2021, 10:15

Tornado razorio naselja na jugu Češke

Redak tornado praćen jakim olujama prošao je kroz jug Češke i uništio delove gradova i sela. Najmanje pet osoba je poginulo, stotine su povređene, a materijalna šteta je velika, saopštili su u petak policija i spasilačke službe. Tornado je prošao oko Hodonina, mesta u blizini slovačke i austrijske granice. Vetar je bio jačine 206 kilometara na čas, prenela je češka televizija. Ovo je najjači tornado u modernoj istoriji Češke i prvi od 2018. Jaka oluja nosila je krovove kuća i oštetila brojne zgrade, prevrtala automobile i raznosila otpad po ulicama,  Hitne službe su u gradu Morarvska Nova Ves radile celu noć. Portparol hitne pomoći rekao je da su tri osobe stadale i da su desetine u bolnicama i leče se zbog povreda. Češka televizija je objavila da su mali gradovi masovno uništeni. Opština Hraski, prema rečima zvaničnika, je praktično sravnjena sa zemljom. Na terenu su i ekipe iz Austrije i Slovačke.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

"OVO JE APOKALIPSA" Raste broj žrtava razornog tornada u Češkoj: Nevreme uništilo 2.000 kuća, premijer obilazi pogođena sela

Izvor: Blic, 25.Jun.2021

Tornado koji je prošle noći opustošio sedam sela na jugu Češke odneo je najmanje pet života i prema rečima premijera Andreja Babiša uništio ili srušio oko 2.00o kuća.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.