Tjurdenjev: NIS do 2025. investira oko 2 milijarde evra

Izvor: Večernje novosti, 31.Okt.2018, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tjurdenjev: NIS do 2025. investira oko 2 milijarde evra

Generalni direktor NIS Kiril Tjurdenjev izjavio je da će u dalji razvoj kompanije do 2025. godine biti uloženo oko 2 milijarde evra, u skladu sa korporativnom Strategijom razvoja Generalni direktor NIS Kiril Tjurdenjev izjavio je da će u dalji razvoj kompanije do 2025. godine biti uloženo oko 2 milijarde evra, u skladu sa korporativnom Strategijom razvoja. Tjurdenjev je u razgovoru za agenciju Interfaks najavio da će kompanija pre svega ulagati u dalji razvoj istraživanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << i proizvodnje nafte i gasa, modernizaciju Rafinerije nafte u Pančevu, poboljšanje kvaliteta mreže benzinskih stanica i izgradnju novih postrojenja za proizvodnju električne energije. Prema njegovim rečima, realizacija ovih investicija NIS-u će omogućiti da kapitalizuje uspeh koji je ostvaren prethodnih godina. Prvi čovek NIS-a je naveo da je u razvoj kompanije od 2009. godine kada je ruski Gasprom njeft preuzeo većinski paket akcija uloženo oko 2,7 milijarde evra i da je u tom periodu NIS postao profitabilna kompanija, sa modernizovanom Rafinerijom nafte u Pančevu i razvijenom maloprodajnom mrežom koja pored Srbije posluje u još tri zemlje regiona – Bosni i Hercegovini, Bugarskoj i Rumuniji. On je naveo da je jedan od prioritetnih zadataka NIS u narednom periodu digitalizacija kompanije kako bi ona mogla da prati ubrzani tehnološki razvoj. „Moramo stalno da pratimo napredne tehnologije i da imamo jasnu predstavu o tome, kako možemo da ih iskoristimo, da bismo povećali efikasnost poslovanja i obezbedili realne novčane tokove. Prošle godine smo počeli aktivno da se bavimo digitalnom transformacijom poslovanja. Mislim da smo tek na početku puta. Kao i većina kompanija pokušavamo da shvatimo u kom pravcu treba da idemo. Od 70-ak digitalnih projekata, koliko je u ovom trenutku pokrenuto u kompaniji, više od 15 projekata je već dalo značajne efekte“, rekao je Tjurdenjev u razgovoru za Interfaks.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Intervju Kirila Tjurdenjeva generalnog direktora NIS-a

Izvor: Vostok.rs, 31.Okt.2018

Srpska energetska kompanija NIS (Naftna industrija Srbije), koja od 2009. godine posluje u sastavu ruske kompanije „Gasprom njeft“, definisala je ključne parametre strategije do 2025. godine. O tome kako će kroz nekoliko godina izgledati kompanija NIS, kao i o novim pristupima upravljanju, u razgovoru ...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.