The Cure sledeće godine na Exitu

Izvor: Vesti-online.com, 16.Okt.2018, 23:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

The Cure sledeće godine na Exitu

Jedan od najvećih bendova u istoriji muzike The Cure konačno stiže u Srbiju! Naime, 4. jula 2019. godine ova grupa biće apsolutni headliner 20. izdanja Exit festivala.

Na danas održanoj konferenciji za novinare, Dušan Kovačević, osnivač Exita je naveo da nije lako bilo doći do benda sa vrha liste želja svih velikih festivala: “Svake godine od osnivanja Exita slali smo ponudu za The Cure, a paradoksalno, baš u trenutku kad su po svim svetskim medijima na vrhuncu karijere >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i kreću na najtraženiju turneju iduće godine, desilo se da se oni jave nama!” Naš čuveni rok kritičar Dragan Ambrozić je dodao da je u pitanju neverovatna vest, te da “od velikih bendova iz te generacije kod nas nisu bili samo The Cure i U2. Sa velikom sigurnošću se može reći da je u pitanju jedan od najznačajnijih koncerata u istoriji EXIT festivala, kao i jedno od najvažnijih gostovanja u Srbiji ikada”.

Budući da se radi o turneji sa malim brojem datuma i imajući u vidu da se radi o bendu koji slušaju stotine miliona fanova iz nekoliko generacija, očekuje se da ulaznice za njihove koncerte budu najtraženije za 2019. godinu, što potvrđuju već rasprodati koncerti svega nekoliko sati od lansiranja ulaznica! To se upravo desilo u Irskoj, gde je nedavno nastao opšti haos kada je objavljeno da će The Cure nastupati iste noći u Dablinu kada i Metallica, ali na drugom velikom open-air koncertu. Fanovi su ubrzo pali u još veći očaj jer su The Cure uspeli da svoj koncert odmah rasprodaju, i to za samo par sati.

The Cure važe za bend koji uživa u svakom izlasku na scenu, a Rolling Stone ocenjuje njihov nedavni koncertni spektakl pred 65.000 fanova u Londonu kao retko intiman za događaj te veličine. Bilo da sviraju na festivalu ili samostalno, set liste im se protežu kroz celu karijeru zbog čega im nastupi uvek traju od dva do tri sata, pa će i nastup na Exitu biti istinski koncertni spektakl sa najvećim hitovima kao što su "Friday I’m in Love", "Lovesong", "Pictures of You", "In Between Days", "Boys Don’t Cry", "Close to Me", "Love Cats", "Just Like Heaven", "A Forest"…

U isto vreme zavodljivi, kontroverzni i emotivni, spajajući post-pank, indie i alternativni rok, tokom četiri decenije The Cure prodali su na desetine miliona albuma, izdali 40 singlova, održali 1.500 koncerata, najavljujući čak i novi album uskoro. Uticali su na formiranje goth roka, iako oni sami to nisu. Uticali su na Adele, Rihannu, Manic Street Preachers, Massive Attack, Nine Inch Nails, Mogwai, Franka Oceana i druge žanrovski svetlosnim godinama udaljene izvođače, dok su oni sami ostali neponovljiva pojava na muzičkoj sceni. Upravo to je recept za besmrtnost ovog benda čiju trenutnu vrhunsku postavu čine Robert Smith, Simon Gallup, Jason Cooper, Roger O’Donnell i Reeves Gabriels.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.