Teniski klasik na Vimbldonu: Đoković - Federer 4:4 (uživo)

Izvor: Vesti-online.com, 06.Jul.2014, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teniski klasik na Vimbldonu: Đoković - Federer 4:4 (uživo)

Skoro mesec dana posle neuspelog pohoda na jedinu gren slem titulu koja mu nedostaje u karijeri, u Parizu, srpski teniser ima priliku da nadoknadi propušteno i drugi put podigne pehar sa njegovog omiljenog turnira - i najvećeg u svetu tenisa, kao i da se vrati na prvo mesto ATP liste.

 Novak Đoković

 

Tok meča: 

 

Oba tenisera ne dozvoljavaju greške na svoj servis - 4:4. Đoković je izgubio samo dva poena >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << na svoj servis, a Federer devet. 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Rafael Nadal je ostao nepremostiva prepreka na putu Novaka Đokovića ka tronu Rolan Garosa, a ujedno i prvom mestu na ATP listi. Odbio je taj napad najbližeg pratioca, ali mesec dana kasnije se Španac ne pita, već Đoković i drugi teniser iz trojke koja obeležava 21. vek u svetskom tenisu. Samo je Rodžer Federer ispred Novakove želje za drugom krunom u Londonu i prvim mestom na ATP listi, a pre velikog slavlja koje ga očekuje na Svetom Stefanu 10. juna, kada će stati na "ludi kamen"...

 

Formalno, ovo je duel prvog i četvrtog favorita, a praktično je ovo duel verovatno najboljeg tenisera sveta u ovom trenutku i legendarnog Švajcarca, rekordera po broju titula na gren slem turnirima - 17, od čega čak sedam ima upravo sa Vimbldona. Poslednji put je osvojio ovaj turnir 2012. godine, kada je prvo skinuo krunu Đokoviću u polufinalu (6:3, 3:6, 6:4, 6:3), a potom ga nasledio na vrhu, pobedom nad Britancem Endijem Marejom, koji se godinu dana kasnije ipak popeo na tron.

 

U dosadašnjim međusobnim duelima, a bilo ih je 34, Federer ima dve pobede više od Đokovića (18:16).

 

Bez obzira na ime pobednika, nastavlja se tradicija koja traje od 2008, a po kojoj aktuelni šampion ne uspeva da odbrani titulu. Uostalom, tako nešto je uspelo u 21. veku jedino Federeru, koji je vezao pet titula od 2003. do 2007. godine.

 

Đokoviću je ovo 14. finale na gren slem turnirima, a do sada je sakupio šest pobedničkih pehara. Ipak, interesantno je to da je izgubio poslednja tri i pet od poslednjih šest finala. Da li je došao čas da se prekine ta neugodna serija? 

 

Inače, odličnu uvertiru je napravila Petra Kvitova, pošto je juče trijumfovala u ženskom singlu, a prvi i jedini put do ove godine je to uradila baš 2011, kada je najbolji bio i Novak Đoković.

 

U toku je sudar najboljih tenisera današnjice, a ne treba zaboraviti da će posle tog duela na teren i Nenad Zimonjić u finalu miksa sa Australijankom Samantom Stosur. To je trofej koji Srbinu nedostaje sa Vimbldona, pošto je u dublu bio najbolji sa Kanađaninom Danijelom Nestorom 2008. i 2009. godine.

 

 
Pogledaj vesti o: Tenis,   Novak Đoković,   Pariz,   Rafael Nadal

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Teniski klasik na Vimbldonu: Đoković - Federer 5:5 (uživo)

Izvor: Vesti-online.com, 06.Jul.2014

Skoro mesec dana posle neuspelog pohoda na jedinu gren slem titulu koja mu nedostaje u karijeri, u Parizu, srpski teniser ima priliku da nadoknadi propušteno i drugi put podigne pehar sa njegovog omiljenog turnira - i najvećeg u svetu tenisa, kao i da se vrati na prvo mesto ATP liste. .. Novak Đoković.. ..Tok...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.