Tanjug: Srbija 10. decembra otvara dva nova poglavlja

Izvor: B92, 04.Dec.2018, 20:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tanjug: Srbija 10. decembra otvara dva nova poglavlja

Zemlje članice EU saglasile su se da Srbija na Međuvladinoj konferenciji 10. decembra otvori dva nova poglavlja u pristupnim pregovorima sa EU.

To saznaje Tanjug u Briselu.

Zemlje članice EU su dale saglasnost da Srbija 10. decembra otvoriti poglavlje 17, koje se odnosi na ekonomsku i monetarnu politiku i poglavlje 18, što je statistika.

Ovu saglasnost sutra treba da potvrde i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ambasadori zemalja članica EU.

Kako se Tanjug saznaje iz evropskih diplomatskih izvora, Međuvladina konferencija EU i Srbije održaće se sa početkom u 15 časova i zgradi Evropskog saveta.

Srbija će sa ova dva poglavlja imati ukupno otvorenih 16 i dva privremeno zatvorena poglavlja u pregovorima o članstvu sa EU.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Srbija u ponedeljak otvara poglavlja 17 i 18

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Dec.2018, 13:39

Ambasador zemlja članica EU (COREPER) formalno su potvrdili odluku da Srbija sledeće nedelje otvori dva nova poglavlja u pregovorima o članstvu sa EU, saznaje danas Tanjug iz diplomatskih izvora EU...Ambasadori su bez debate, jednoglasno podržžali odluku koju su predstavnici EU u radnom telu Saveta...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.