Talibani ubili više od 130 učenika

Izvor: Radio 021, 16.Dec.2014, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Talibani ubili više od 130 učenika

Najmanje 141 osoba, od kojih su 132 učenici, poginuli su kada su naoružani talibani upali u vojnu školu u gradu Pešavaru na severozapadu Pakistana.

Napad je okončan kada je ubijeno svih šest napadača.

Portparol pakistanske armije Asim Badžva je rekao da je bilo sedam napadača i da su svi nosili prsluke sa eksplozivom. Napadači nisu imali nameru da uzimaju taoce, već su odmah pošto su upali u školu počeli da pucaju, rekao je on.

Prema do sada dostupnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << podacima, ranjene su najmanje 122 osobe, među kojima je takođe najviše učenika.

Talibani su u školu upali rano jutros i počeli nasumično da pucaju na učenike, idući od učionice do učionice vojne škole. Na lice mesta su ubrzo stigli pripadnici pakistanske specijalne policije, koji su otvorili vatru na napadače. U školi je bilo oko 500 učenika i profesora.

Portparol talibana Mohamed Kurasani je u telefonskom pozivu pakistanskim medijima preuzeo odgovornost za ovaj stravični napad.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.