Tadić: Peti oktobar - trenutak uspostavljanja demokratije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Okt.2010, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Peti oktobar - trenutak uspostavljanja demokratije

BEOGRAD -

Predsednik Srbije Boris Tadić poručio je danas da je 5. oktobar je trenutak uspostavljanja demokratije i demokratskih institucija u Srbiji.

Tadić je, otvarajući skup "Srbija na putu ka Evropi, 10 godina kasnije", istakao da je veliki domet 5. oktobra to što nije bilo ljudskih žrtava i dodao da je razlika između današnje i Srbije pre 5. oktobra ogromna.

"Politička ubistva u Srbiji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su bila redovna pojava, društvo je bilo kriminalizovano u svojoj osnovi pre 5. oktobra, i dometi tog datuma su ogromni u promenama u Srbiji", istakao je Tadić, napominjući da je ipak moglo i više da se postigne.

Konferencija je posvećena evropskoj perspektivi Srbije i regionalnoj saradnji u jugoistočnoj Evropi, a završnu reč na skupu daće grčki premijer Jorgos Papandreu.

Na skupu učestvuju i potpredsednik Vlade Srbije za evrointegracije Božidar Đelić, direktorka Kancelarije za pridruživanje EU Milica Delević, šef delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer, ministar inostranih poslova Vuk Jeremić, šef slovačke diplomatije Mikulaš Dzurinda i drugi.

Skup se održava u organizaciji Kancelarije za evropske integracije, Beogradskog fonda za političku izuzetnost i Balkanskog fonda za demokratiju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.