Tači otkrio da li će u Parizu biti pomenut dijalog Beograda i Prištine

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Okt.2018, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači otkrio da li će u Parizu biti pomenut dijalog Beograda i Prištine

- I dalje verujem da Skupština treba da ostvari svoje obaveze i pozivam političke stranke bez razlike da prevazidju politički i institucionalni grč i da otvore perspektive - kazao je on

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je danas da tokom posete i susreta koje će imati u Parizu 11. novembra, na obeležavanju 100 godina od završetka Prvog svetskog rata, neće biti reči o dijalogu Kosova i Srbije. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Pročitajte više OVDE.

U izjavi pred početak sastanka Frankofonskog foruma za investicije, Tači je rekao da je poziv predsednika Francuske Emanuela Makrona dobra mogućnost za "dalju afirmaciju državnosti Kosova".

Tači je pozvao Skupštinu Kosova da ispuni obaveze koje ima u odnosu na dijalog sa Srbijom.

- Što se tiče dijaloga, i dalje verujem da Skupština treba da ostvari svoje obaveze i pozivam političke stranke bez razlike da prevazidju politički i institucionalni grč i da otvore perspektive - kazao je on.

Tači je podvukao da će ostvarivati zadatke predsednika.

- Na manifestaciji u Parizu Kosovo će imati ravnopravan tretman sa svim drugim državama učesnicama - kazao je on i dodao da je to dobra prilika da se razgovara i sa predstavnicima onih država koje nisu priznale nezavisnost Kosova.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.