Svet strepi i gleda katastrofu VIDEO

Izvor: B92, 22.Avg.2019, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svet strepi i gleda katastrofu VIDEO

Svet strepi zbog požara u Amazoniji, koja važi za "pluća planete". Broj požara porastao je za 83 odsto za godinu dana, prema Brazilskoj svemirskoj agenciji.

Zaprepašćujući snimci iz svemira, dim koji se diže nad Amazonom, nikog ne ostavljaju ravnodušnim dok plamen nekontrolisano guta kišne šume koje stvaraju više od 20 odsto kiseonika na planeti.

Veliko povećanje broja požara, 83 odsto u odnosu na prethodnu godinu, događa se usled seče šuma, kako je saopštila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << brazilska svemirska agencija.

Brazilski predsednik Žair Bolsonaro rekao je da vladi nedostaje resursa da se izbori sa tim.

Prema organizacijama za zaštitu životne sredine i istraživačima, požare u Amazoniji izazvali su stočari i drvoseče koji, ohrabreni poslovnom politikom predsednika Žaira Bolsonara, žele da prokrče i iskoriste zemlju.

Najveći grad u Brazilu utonuo je u mrak u ponedeljak usred dana nakon što se nad njim nadvio dim od požara u Amazoniji. Crni oblaci nadvili su se nad Sao Paulom oko 15 sati i zadržali se oko jedan sat.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.