Švedska i Finska zvanično u NATO od utorka

Izvor: B92, 30.Jun.2022, 14:11

Švedska i Finska zvanično u NATO od utorka

Protokol o pridruživanju Švedske i Finske Severoatlanskoj alijansi biće potpisan petog jula, saopštio je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg.

"Protokol o prijemu zemalja ćemo zvanično potpisati u utorak – u prisustvu ministara spoljnih poslova Finske i Švedske", rekao je on.

Istovremeno, on je istakao da su lideri NATO-a odluku da pozovu ove zemlje u Alijansu doneli dan ranije, 29. juna, na samitu te organizacije. Turska je 28. juna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << saopštila da je povukla svoje primedbe da Švedska i Finska budu deo NATO-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: NATO,   NATO skup,   Turska,   Twiter

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kaznene prijave protiv dvojice mladića za skidanje srpske zastave sa jarbola u Požegi

Izvor: B92, 30.Jun.2022

Požeško-slavonska policijska uprava podnela je kaznene prijave protiv dvojice mladića iz Pleternice koji su s jarbola u Požegi skinuli zastavu Republike Srbije...Oni su sve to snimili mobilnim telefonom, a snimak posle javno objavili. I portali loklanih medija su snimak takođe delili...Mladići...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.