Svađa u Skupštini zbog Anđeline?!

Izvor: Vesti-online.com, 17.Dec.2011, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svađa u Skupštini zbog Anđeline?!

Poslanik Srpske radikalne stranke Dušan Marić osuo je žestoku paljbu po Anđelini Džoli pre dva dana, kada se u parlamentu raspravljalo o predlogu zakona o kinematografiji. On je rekao da je Džolijeva u svom rediteljskom prvencu satanizovala srpski narod, ali i optužio Amerikance da su od genocida nad Indijancima napravili globalan, filmski i kulturološki brend.

"Radikali našli ekspekta za temu", začulo se dobacivanje čim se Marić javio za reč. Činjenica da je privatni >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << porno-snimak ovog poslanika ne tako davno objavljen u jednim beogradskim novinama, inicirao je dalja dobacivanja iz skupštinskih klupa.

Marića, međutim, to nije omelo da nastavi s objašnjavanjem kako u filmskom svetu Srbija važi za destinaciju koja je među najjeftinijim za snimanje visokobudžetnih holivudskih filmova.

"Strane producente ovde čekaju vrlo jeftine lokacije na kojima snimaju filmove, čekaju vrlo jeftini objekti, vrlo jeftini glumci i još jeftiniji statisti", kazao je Marić.

Na to se opet začulo dobacivanje iz klupe: "To iskustvo iz njega govori!". Ali, Marić je i dalje nastavio sa izlaganjem: "Dođe, recimo, Anželina Džoli da snima svoj drugi film o Srbima kao navodnim zločincima. Potroši, recimo, Anđa, na pljuvanje o Srbima 50 miliona evra. Onda zaradi sretnica još 500 miliona evra na prodaju tog filma, te pljuvačine, te satanizacije srpskog naroda, a onda joj Republika Srbija iz svog sirotinjskog budžeta, valjda kao nagradu, isplati pet ili deset miliona evra".

U to se javio i predsedavajući Skupštine: "Gospodine Mariću, nema Andželine Žoli u članu sedam, pažljivo sam ga pročitao".

Tada je Vjerica Radeta sa mesta dobacila predsedavajućem: "Šta, mi smo glupi, a ti pametan?" Radeta je tada zaradila još jednu opomenu zbog vređanja i dobacivanja, a njena koleginica Nataša Jovanović je zaključila da je namera predsedavajućeg Nikole Novakovića bila da spase čast i ugled Anđeline Džoli.

"Vi nikako niste imali razloga da prekidate kolegu Marića jer je jednom ilustracijom i onim što holivudska produkcija radi ovde i na koji način obesmišljava borbu srpskog naroda hteo da pokaže o čemu se radi", zaključila je Jovanovićeva.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.