Izvor: Blic, 23.Feb.2017, 00:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra počinje štrajk osoblja "Alitalije"

Radnici italijanske aviokompanije "Alitalija" stupiće sutra u štrajk, potvrđeno je danas iz sindikata.

Piloti, letačko i neletačko osoblje napustiće radna mesta na četiri sata počevši od 14.00 časova, u znak protesta zbog neuspeha u pregovorima sa upravom i nepostojanja plana za obnovu poslovanja kompanije.

"Alitalija" je saopštila da je zbog štrajka otkazano 60 odsto zakazanih letova >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na domaćim i međunarodnim linijama.

Direktor avio-kompanije Kramer Bol izjavio je da je na sastanku 16. februara upravnom odboru predstavio plan za smanjenje troškova ove godine za oko 160 miliona evra.

"Saglasni smo da se troškovi moraju smanjiti, ali je potrebno da vidimo plan o obnovi poslovanja kompanije. Ne mogu se vršiti smanjenja troškova, a da pre toga ne saznamo kuda nas to vodi", navodi se u saopštenju najvećeg sindikata u Italiji "CGIL".

Aviokompanija "Etihad" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata vlasnik je 49 odsto akcija "Alitalije", a 51 odsto banke "Unikredit" i "Inteza Sanpaolo".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.