Sutra hladno, sneg već pao na planinama

Izvor: Blic, 25.Nov.2013, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra hladno, sneg već pao na planinama

U Srbiji će sutra biti oblačno i hladno vreme sa snegom, a najviša dnevna temperatura biće četiri stepena, saopštio je Hidrometeorološki zavod Srbije.

Od sredine dana očekuje se jačanje snežnih padavina. Uveče i tokom noći između utorka i srede očekuje se formiranje snežnog pokrivača.

Na severu Vojvodine tokom većeg dela dana padavina neće biti. Duvaće slab i umeren, a u Vojvodini i na planinama mestimično i jak, severni i severozapadni vetar. Najniža >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << temperatura biće od minus dva do dva, a najviša od nula do četiri stepena.

Na Kopaoniku izmereno 23 cantimetra snega

Na Kopaniku su jutros izmerena 23 centimetra snega koji je oko 11 sati prestao da pada, rečeno je Tanjugu u meteorološkoj stanici na toj planini.

U ski centru danas je, u sklopu prirpema za skijašku sezonu koja počinje 5. decembra, pušten u rad sistem za veštačko osnežavanje.

I u Beogradu će biti oblačno i hladno sa snegom. Od sredine dana očekuje se jačanje snežnih padavina i stvaranje snežnog pokrivača. Duvaće umeren, severozapadni vetar. Temperatura će biti od nula do jedan stepen.

U Srbiji će u sredu biti hladno sa snegom. U četvrtak i petak mestimično će biti maglovito, a tokom dana će padati kratkotrajan sneg. Od subote će biti malo toplije, što će u nižim predelima usloviti topljenje snega.

U Beogradu će u narednih nedelju dana preovaladavati slične vremenske prilike.

Sneg i na Crnom Vrhu pored Bora

Na planini Crni Vrh pored Bora sneg je počeo da pada rano jutros.

Prema izvešštaju dežžurnog osmatrača na hidrometeorološkoj stanici Crni Vrh Živote Atanackovića, visina snežžog pokrivača je tri centimetara, a sneg i dalje pada. Udari vetra dostižžu brzinu od stotinu kilometara na sat, a zbog magle vidljivost je smanjena na stotinu metara.

Očekivane biometeorološke prilike mogu izazvati uobičajene tegobe kod hroničnih bolesnika.

Izvestan oprez savetuje se osobama sa hipertenzijom i cerebro-vaskularnim oboljenjima. Kod meteoropata su mogući neraspoloženje, depresija i reumatski bolovi.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Sutra hladno, sneg već pao na planinama

Izvor: JuznaSrbija.info, 25.Nov.2013

U Srbiji će sutra biti oblačno i hladno vreme sa snegom, a najviša dnevna temperatura biće četiri stepena, saopštio je Hidrometeorološki zavod Srbije.

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.