Sukob demonstranata i policije tokom foruma u Davosu

Izvor: Blic, 29.Jan.2011, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sukob demonstranata i policije tokom foruma u Davosu

DAVOS - Učesnici antikapitalističkih demonstracija bacali su danas flaše na policajce, koji su odgovorili upotrebom vodenih topova, tokom poslednjeg dana Svetskog ekonomskog foruma u Davosu.

Sukob je izbio kada se grupa od oko 100, uglavnom mladih, lokalnih stanovnika, posle marširanja kroz Davos, okupila ispred železničke stanice, nedaleko od konferencijskog centra gde se održavao Forum.

Sedam kamiona sa policajcima pratilo je demonstrante, ali nisu intervenisali >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dok nisu izbili sukobi kod gradske železničke stanice na kraju marša, preneo je Rojters.

To je bio drugi put ove sedmice da je izbilo nasilje tokom održavanja Foruma. Švajcarski anarhisti su preuzeli odgovornost za malu eksploziju koja je u četvrtak razbila prozore hotela gde su se nalazili svetski zvaničnici, ali u incidentu niko nije povređen.

Današnje proteste su organizovali lokalni socijalisti i pripadnici partije Zeleni.

"Oni dolaze ovde da posluju, piju, jedu i tapšu jedni druge po ramenu. Ne mislim da postoji neki interes da pomognu običnom narodu. To bi samo smanjilo njihov profit", izjavila je jedna od učesnica protesta Karin Štifner.

Stanovnici Davosa, koji ostvare veliki profit tokom trajanja Foruma, nisu sa simpatijama gledali na demonstrante.

"Najbolje je samo ih ignorisati. To su samo mladi levičari koji žele pažnju. Forum je važan za naše poslove", samtra lokalni stanovnik Derungs Pirmin.

Broj demonstranata je bio mali u odnosu na nekiliko hilijada koji su protestovali na prethodnim samitima Grupe osam, kao i u poređenju sa 2.500 učesnika Foruma.

Učesnici protesta tvrde da su lokacija Davosa u planinama, na više od dva sata vožnje od Ciriha i policijske blokade puteva sprečili mnogo ljudi da se priključe demonstracijama.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sukob demonstranata i policije tokom foruma u Davosu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jan.2011

DAVOS -..Učesnici antikapitalističkih demonstracija bacali su danas flaše na policajce, koji su odgovorili upotrebom vodenih topova, tokom poslednjeg dana Svetskog ekonomskog foruma u Davosu...Sukob je izbio kada se grupa od oko 100, uglavnom mladih, lokalnih stanovnika, posle marširanja kroz Davos,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Protesti i sukobi u Davosu

Izvor: B92, 30.Jan.2011, 02:40

Davos -- Tokom Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, učesnici antikapitalističkih demonstracija bacali su flaše na policajce, koji su odgovorili upotrebom vodenih topova... Sukob je izbio kad se grupa od oko 100 uglavnom mladih lokalnih stanovnika okupila pred železničkom stanicom, blizu konferencijskog...

Nastavak na B92...

Protesti i sukobi u Davosu

Izvor: Šumadija Press, 30.Jan.2011

Tokom Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, učesnici antikapitalističkih demonstracija bacali su flaše na policajce, koji su odgovorili upotrebom vodenih topova. Sukob je izbio kad se grupa od oko 100 uglavnom mladih lokalnih stanovnika okupila pred železničkom stanicom, blizu konferencijskog centra...

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.