Studenti traže izmenu Zakona o visokom obrazovanju

Izvor: BKTV News, 20.Mar.2012, 23:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti traže izmenu Zakona o visokom obrazovanju

Oko 50 hiljada studenata državnih i privatnih fakulteta u zemlji potpisalo je peticiju za izmenu Zakona o visokom obrazovanju. Reč je o kampanji nazvanoj 'Desetka za Srbiju!', koju je organizovala Studentska konferencija univerziteta Srbije. Oni tvrde da se već dugo bore za svoja prava i da se njihova kampanja slučajno poklopila sa izbornom.
Jedan od zahteva studenata je i da se donese šifrarnik zanimanja, koji bi bio usklađen sa Nacionalnom službom za zapošljavanje jer se nove generacije, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << koje studiraju po Bolonji, ne nalaze na spisku zanimanja Biroa rada. Studenti traže i da se svi oni koji ostvare 48 bodova finansiraju o trošku države.
Oni zahtevaju i da se fakulteti zakonski obavežu da definišu opravdanost visine školarina, da se odredi maksimalna visina školarine, kao i da se u sistem finansiranja visokog obrazovanja uključi i socijalna dimenzija.
Plan je da se 4.aprila, na Dan studenata, predaju svi potpisi resornom ministru i traži hitno reagovanje Ministarstva.
izvor: RTV
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.