Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Jun.2015, 09:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stranka meksičkog predsednika pobedila na izborima

Vladajuća Revolucionarno institucionalna stranka (PRI) meksičkog predsednika Penje Nieta pobedila je na parlamentarnim izborima, izjavio je kasno sinoć predsednik izborne komisije Lorenco Kordova.Prema preliminarnim rezultatima parlamentarnih izbora, PRI bi trebalo da osvoji između 29,87 odsto i 30,85 odsto glasova a konzervativna stranka PAN od 21,47 odsto do 22,7 odsto glasova,

Ti izbori na polovini mandata predsednika predstavljaju test za njegovu vlast suočenu sa serijom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << političkih skandala i nasiljem. Očekuje se da će PRI dobiti između 196 i 203 mesta u parlamentu sa ukupno 500 poslanika. Gubitnik na izborima je glavna levičarska Stranka demokratske revolucije (PRD) sa samo oko 12 odsto glasova u odnosu na 2012. godine kada je osvojila 18,4 odsto poverenja građana.

Nekoliko incidenata zabeleženo tokom dana glasanja u saveznim državama Oahaka i Gerero gde je održan protest roditellja 43 studenta koja su prošle godine nestala. Roditelji su pokušali da blokiraju ulaze na neka birališta.

Policija je privela 88 osoba osumnjičenih za uništavanje izbornog materijala.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.