Izvor: Nezavisne Novine, 05.Okt.2016, 10:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stoltenberg: NATO ne planira borbene operacije u Siriji,Iraku

BRISEL - NATO neće učestvovati u borbenim operacijama u Siriji i Iraku, izjavio je danas generalni sekretar Sjevernoatlantske alijanse Jens Stoltenberg.

"NATO neće biti dio borbenih operacija. Mi smo već počeli da obučavamo iračke oficire u Jordanu, a uskoro ćemo pokrenuti njihovu obuku u Iraku, a počinjemo i sa podrškom međunarodnim koalicionim snagama u borbi protiv IS, sa izviđačkim avionima >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << tipa Avaks", rekao je Stoltenberg.

Govoreći o akcijama NATO u Avganistanu on je istakao da Alijansa vjeruje da je važnije da se obezbjedi pomoć Kabulu u osiguranju bezbjednosti zemlje, prenio je TAS S.

"Kao što znate, mi smo završili naše borbene operacije u Avganistanu tako da sada podržavamo avganistanske snage", rekao je on novinarima uoči početka konferencije o Avganistanu u Briselu.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

STOLTENBERG: NATO ne planira borbene operacije u Siriji i Iraku

Izvor: Kurir, 05.Okt.2016

..."NATO neće biti deo borbenih operacija Mi smo već počeli da obučavamo iračke oficire u Jordanu, a uskoro ćemo pokrenuti njihovu obuku u Iraku, a počinjemo i sa podrškom međunarodnim koalicionim snagama u borbi protiv Islamske države sa izviđačkim avionima tipa Avaks", rekao je Stoltenberg..Govoreći...

Nastavak na Kurir...

NATO ostaje u Avganistanu

Izvor: Beta Video, 05.Okt.2016

BRISEL - Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg istakao je da je u julu na samitu NATO-a odlučeno da ostanu vojne trupe u Avganistanu kao i da se nastavi pružanje finansijske pomoći. (CH1)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Stoltenberg: NATO pruža podršku Avganistanu

Izvor: Beta Video, 05.Okt.2016

BRISEL - Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg istakao je da NATO samo pruša podršku Avganistanskim silama i ne upušta se u borbene manevre. (CH3)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.