Stojiljković: Dramatičan stepen nepoverenja prema političarima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Nov.2010, 10:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stojiljković: Dramatičan stepen nepoverenja prema političarima

BEOGRAD -

Građani Srbije nemaju poverenje u političke strukture, zdravstveni sistem i pravosuđe, dok poverenje raste u policiju, izjavio je danas član odbora Agencije za borbu protiv korupcije Zoran Stojiljković.

"Fascinantno je koliko je došlo do prekida veze između građana i političke elite, jer je stepen nepoverenja gotovo dramatičan", kazao je Stojiljković na Radio-televiziji Srbije.

Član odbora Agencije za borbu protiv korupcije, komentarišući rezultate >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << istraživanja među građanima Srbije, rekao je da je poverenje najveće u crkvu, vojsku, banke i predsednika Republike.

On smatra da za korumpiranost u zdravstvu deo krivice snose i sami građani, pošto mito daju i kada im se to ne traži.

Kako je naveo Stojiljković, prema mišljenju građana, korumpirane su i one strukture koje treba da se direktno bore protiv korupcije, pa poverenja nema ni u sudije, tužioce ili advokate.

"Policija je popravila svoj rejting u značajnoj meri. Ona je, prema mišljenju građana, sada na srednjem nivou korumpiranosti", naveo je Stojiljković.

On je dodao da se u strukture sa srednjim nivoom korumpiranosti, pored policije, ubrajaju mediji i obrazovanje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.