Korupcija ozbiljna boljka u Srbiji

Izvor: S media, 29.Nov.2010, 10:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Korupcija ozbiljna boljka u Srbiji

Član Odbora Agencije za borbu protiv korupcije Zoran Stojiljković izjavio je jutros da je korupcija ozbiljna boljka u Srbiji i da zauzima visoko treće ili četvrto mesto u svim istraživanjima mišljenja javnosti.

On je naveo da su "šampioni korumpiranosti" političke elite, pre svega, kroz proces kupovine uticaja ulaganjem sredstava u nečiju kampanju i očekivanjem protivusluge na tenderima u privatizacijama ili u "sklapanju" zakona, odnosno zakonske odluke ili usmeravanjem >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << budžetskih sredstava prema sopstvenom političkom interesu.

Fascinantno je do koje mere je došlo do prekida veze izmedju gradjana i političke elite, jer je stepen nepoverenja gotovo dramatičan i postoji sumnja gradjana da se može nešto ozbiljnije promeniti, makar u narednih godinu - dve, istakao je Stojiljković.

Sa druge strane, popravljen je u oblasti korupcije rejting policije, dok je korumpiranost obrazovanja i medija na srednjem nivou, a najmanje su korumpirani crkva, vojska, banke i predsednik Republike, rekao je Stojiljković.

Korupcije ima i u zdravstvu, a krivci za to su i gradjani, koji više nude mito nego što im se traži, jer kada je reč o zdravlju i zapošljavanju gradjani kao da su na sve spremni, istakao je Stojiljković.

Zatvor zbog finansiranja stranaka?

Institucije koje bi trebalo da igraju veliku ulogu u sprečavanju korupcije su, prema mišljenju gradjana, i same u visokoj meri korumpirane, a to su sve institucije u pravosudnom lancu - i sudije i tužioci i advokati, naveo je Stojiljković.

Svaki osmi gradjanin za tri meseca nudi nekome mito i ima četiri - pet odsto gradjana koji su to uradili dva ili više puta, rekao je Stojiljković, navodeći da se korupcija može redukovati kombinacijom edukacije, preventivnih i nužnih represivnih mera.

Treći ciklus istraživanja o korupciji u Srbiji, kako je rečeno, predstaviće Agencija i Program UN za razvoj u Srbiji.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stojiljković: Dramatičan stepen nepoverenja prema političarima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Nov.2010

BEOGRAD -..Građani Srbije nemaju poverenje u političke strukture, zdravstveni sistem i pravosuđe, dok poverenje raste u policiju, izjavio je danas član odbora Agencije za borbu protiv korupcije Zoran Stojiljković..."Fascinantno je koliko je došlo do prekida veze između građana i političke elite,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Politička elita šampion korupcije

Izvor: RTS, 29.Nov.2010

Član Odbora Agencije za borbu protiv korupcije Zoran Stojiljković rekao da je korupcija ozbiljna boljka u Srbiji. Šampion korumpiranosti je politička elita, a najmanje korumpirani su predsednik Republike, crkva, vojska i banke, naveo Stojiljković za RTS. ..Korupcija je ozbiljna boljka u Srbiji i...

Nastavak na RTS...

STOJILJKOVIĆ: POLITIČKE ELITE SU NAJKORUMPIRANIJE

Izvor: Kurir, 29.Nov.2010

BEOGRAD - Član Odbora Agencije za borbu protiv korupcije Zoran Stojiljković izjavio je jutros da je korupcija ozbiljna boljka u Srbiji i da zauzima visoko treće ili četvrto mesto u svim istraživanjima mišljenja javnosti...On je naveo da su "šampioni korumpiranosti" političke elite, pre svega,...

Nastavak na Kurir...

Korupcije u Srbiji ima za izvoz...

Izvor: Vesti-online.com, 29.Nov.2010

Član Odbora Agencije za borbu protiv korupcije Zoran Stojiljković izjavio je jutros da je korupcija ozbiljna boljka u Srbiji i da zauzima visoko treće ili četvrto mesto u svim istraživanjima mišljenja javnosti...On je naveo da su "šampioni korumpiranosti" političke elite, pre svega, kroz proces...

Nastavak na Vesti-online.com...

Lekari i policajci su najkorumpiraniji

Izvor: Blic, 30.Nov.2010, 01:15

BEOGRAD - “Zdravstvo je šampion korupcije u Srbiji”, ocenio je Zoran Stojiljković, član Odbora Agencije za borbu protiv korupcije, predstavljajući podatke najnovijeg istraživanja raspostranjenosti korupcije u društvu. Prema istraživanju sprovedenom u oktobru ove godine, od ispitanika koji...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.