Štajnbrik protivkandidat Merkelove na izborima 2013.

Izvor: Blic, 29.Sep.2012, 01:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štajnbrik protivkandidat Merkelove na izborima 2013.

Najveća nemačka opoziciona Socijaldemokratska partija (SPD) imenovala je juče bivšeg ministra finansija Pera Štajnbrika za svog kandidata na izborima sledeće godine, kada će biti protivkandidat kancelarki Angeli Merkel. Per Štajnbrik i Angela Merkel

- Prihvatam ovaj izazov kako bih pobedio na sledećim izborima, uz i za SPD. To je zahtev i ambicija. Očigledno je da ova vlada neće biti ista sledeće godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << - izjavio je Štajnbrik (65).

Prema anketama javnog mnjenja, konzervativci kancelarke Angele Merkel imaju sigurnu prednost nad socijaldemokratama i očekuje se da će ona osvojiti treći mandat na čelu vodeće evropske ekonomije.

Štajnbrik je bio ministar finansija u vladi Merkelove tokom njenog prvog mandata od 2005. do 2009. godine, kada je u Nemačkoj na vlasti bila "velika koalicija" konzervativaca i socijaldemokrata.

Povezane vesti: Bundestag odobrio odluke EU, podržao kancelarku Merkelova i Oland razgovarali o Grčkoj uoči izbora Poraz CDU značajniji nego uspeh SPD Apsolutna većina za crveno-zelenu vladu, krah nemačkih konzervativaca Liberali ulaze u Bundestag?

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.