Srpski turisti iz Hurgade stigli u Beograd

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Avg.2012, 21:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski turisti iz Hurgade stigli u Beograd

BEOGRAD -

Grupa srpskih turista iz Hurgade, kojima je bio uskraćen avioprevoz u Egiptu, doputovala je večeras oko 20 sati na beogradski aerodrom "Nikola Tesla".

Avionom "Jata" stiglo je ukupno 137 putnika, koji zbog neizmirenih obaveza agencije "Triniti travel" prema egipatskom avioprevozniku, nisu mogli da se sa letovnja vrate u Srbiju.

Vidno nezadovoljni, oni su ispričali novinarima da su neki od njih bili izbačeni iz hotelskih soba, a da su čekajući avionski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prevoz za Beograd, morali da se sami snađu za hranu i vodu.

Naše turiste iz Hurgade, među kojima je bilo dosta male dece, na aerodromu su dočekali članovi porodice i prijatelji.

Trebalo je da se putnici vrate avionom egipatske aviokompanije, koji se pokvario, pa su bili prinuđeni da 15 sati čekaju na povratak kući.

Kako navode u "Argusu", avion je morao iz Huragade da ide za Kairo, gde je izvršena popravka, pa se potom vratio po naše putnike na aerodrom u Hurgadi.

Vlada Srbije sinoć je na vanrednoj sednici donela odluku da avion Jata odleti po putnike u Hurgadi, kojima povratak nije osiguran zbog neizmirenih obaveza turističke agencije Triniti, i za to izdvojila potrebna sredstva i zadužila Ministarstvo spoljnih poslova da organizuje povratak državljana Srbije iz Egipta.

Avion Jata za Egipat trebalo je da poleti sinoć 30 minuta posle ponoći i bilo je planirano da se u Beogradu vrati oko 8.15 sati ujutru.

"Takovo osiguranje" poziva na podnesenje zahteva za odštetu

Kompanija "Takovo osiguranje" iz Kragujevca saopštila je danas, da putnici koji su posredstvom agencije "Trinity Travel" otputovali u Egipat, zahteve za naknadu štete po osnovu osiguranja mogu da podnesu na više načina.

"Putnici zahteve mogu da podnesu putem telefona, faksa, poštom ili elektronskom poštom", navedeno je u saopštenju u kojem se dodaje da se na sajtu te kompanije nalazi informacija šta je potrebno od dokumentacije, kao i zahtev za naknadu štete na veb adresi : .

Kompanija "Takovo osiguranje" ističe da evidentira sve prijave oštećenih lica i da će sve opravdane zahteve za naknadu štete rešiti u skladu sa uslovima osiguranja.

Prijava za naknadu štete putem telefona ili faksa može da se izvrši na telefone te kompanije kako u Kragujevcu tako i u Beogradu. U Kragujevcu na telefon 034/ 308-643 i 308 608 ili putem faksa na 034/ 303-046 , a u Beogradu na broj telefona i faksa 011/ 208 6969.

Zahteve u elektronskoj pošti mogu poslati na e-mail adrese zaposlenih u Službi procene i to u Kragujevcu na : m.radojevic@takovo-oisiguranje.rs i s.vasic@takovo-osiguranje.rs , a u Beogradu na: a.sekedace@takovo-osiguranje.rs i m.joksimovic@takovo-osiguranje.rs

Poštom je potrebno zahteve poslati na adresu : Takovo osiguranje, ulica dr Zorana Đinđića br. 15a, 34.000 Kragujevac.

"Ukupna suma osiguranja na koju je zaključeno osiguravajuće pokriće je 25.000 evra i navedenu sumu osiguranja je opredelio osiguranik. U odnosu na ugovorenu polisu, od ugovorene sume osiguranja iznos od 60% pokriva troškove nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa turističkog putovanja, a iznos od 40% se odnosi na potraživanja putnika po osnovu uplaćenih putovanja koja organizator nije realizovao, potraživanja putnika u slučaju otkaza putovanja od strane putnika i potraživanja putnika za razliku između ugovorene cene i cene putovanja, srazmerno neizvršenim ili nepotpuno izvršenim uslugama", podseća "Takovo osiguranje".

U saopštenju se naglašava da je ugovorena suma od 25.000 evra gornja granica za isplatu svih odštetnih zahteva, svih oštećenih lica, te i da ukoliko ima više oštećenih lica, a visina naknade prelazi visinu sume osiguranja, naknada za svakog pojedinačnog korisnika se određuje srazmerno.

U međuvremenu lišen je slobode vlasnik agencije "Triniti' pod sumnjom da je, kako je Tanjugu izjavio premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja tako što je deo novca od uplaćenih turističkih arnžmana zadržavao za sebe.

"Osumnjičeni je, iskorišćavajući svoj službeni položaj prilikom organizacije turističkih aranžmana a deo novca koji su putnici uplaćivali za putovanja, u iznosima od 50.000 do 150.000 dinara, prisvajao za sebe", rekao je Dačić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.