Srpska preduzeća najviše koriste domen .rs

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Mar.2020, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska preduzeća najviše koriste domen .rs

Najveći procenat ispitanika, njih 63 odsto, koji su učestvovali u istraživanju o poslovnom prisustvu i internet navikama srpskih preduzeća ima registrovan naziv .RS domen, dok se 35 odsto odlučilo za generički .com, dok određeni broj preduzeća ima oba, saopštio je danas Registar nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS).

Istraživanje tržišta o prisustvu srpskih mikro, malih, srednjih i velikih preduzeća na internetu, sprovedeno nedavno, obuhvatilo je gotovo 400 preduzeća >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Srbiji.

Ispitanici su, između ostalog, odgovarali na pitanja o tome koji je njihov osnovni motiv za registraciju naziva domena, kako i zašto biraju domene i koliko dugo imaju nazive domena svojih preduzeća.

Istraživanje je pokazalo da čak 96 odsto ispitanika prepoznaje .RS kao domen koji je dodeljen Srbiji.

Prilikom izbora domena pozicija u pretragama je najvažniji kriterijum za donošenje odluke, što automatski daje prednost nacionalnom domenu koji Gugl u lokalnim pretragama bolje rangira, piše u saopštenju.

Razmena elektronske pošte sa sopstvenog naziva domena izuzetno je važna srpskim preduzećima, te njih 78 odsto navodi elektronsku poštu kao primarni razlog za registraciju naziva domena, dok je drugi najzastupljeniji povod, postavljanje sajta i informacija o firmi, prisutan kod 72 odsto preduzeća.

Najveće firme u domaćem domenskom prostoru imaju registrovane nazive domena duže od 10 godina, dok su nazivi domena mikro preduzeća prosečno "stari" od jedne do tri godine.

Detaljna analiza istraživanja o poslovnom prisustvu i prikaz "internet navika" srpskih preduzeća biće predstavljena 19. marta na Konferenciji DIDS 2020 (Dan internet domena Srbije).

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

INTERNET NAVIKE SRPSKIH PREDUZEĆA Većina bira isti domen

Izvor: Blic, 02.Mar.2020

Najveći procenat ispitanika, njih 63 odsto, koji su učestvovali u istraživanju o poslovnom prisustvu i internet navikama srpskih preduzeća ima registrovan naziv .RS domen, dok se 35 odsto odlučilo za generički .com, dok određeni broj preduzeća ima oba, saopštio je danas Registar nacionalnog...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.