Srbija se neće protiviti izručenju Paravinje

Izvor: Beta, 30.Jun.2011, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija se neće protiviti izručenju Paravinje

BEOGRAD, 30. juna 2011. (Beta) - Srbija se neće protiviti da Dragan Paravinja koji se sumnjiči za ubistvo Antonije Bilić (17) bude prvo izručen Hrvatskoj ali ga i u Srbiji čeka odsluženje pravosnažne kazne, izjavio je u četvrtak koordinator Vlade Srbije za odnose sa javnošću Slobodan Homen.

Homen je na konferenciji za novinare ponovio da će Srbija tražiti od Bosne i Hercegovine izručenje Dragana Paravinje.

Medjutim, kako je naveo Homen, po Evropskoj konvenciji o izručenju, kada više zemalja traži nečije izručenje, prednost ima ona u kojoj je učinjeno teže krivično delo.

"U tom smislu Srbija se neće protiviti da prvo bude izručen zemlji u kojoj je počinio teže krivično delo, a nakon toga njega čeka i odsluženje zatvorske kazne u Srbiji", rekao je on.

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.