Srbija postala članica UEF-a

Izvor: Vesti-online.com, 01.Nov.2010, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija postala članica UEF-a

UEF Srbija saopštila je u ponedeljak da je primljena u punopravno članstvo Unije evropskih federalista (UEF) jednoglasnom odlukom Federalnog komiteta UEF-a i tako postala 21. evropska sekcija UEF-a i prva na zapadnom Balkanu.

UEF Srbija je do sada bila sekcija kandidatkinja za članstvo, a pristupanjem, na sednici održanoj 30. oktobra u Briselu, preuzela je prava i obaveze koji proizilaze iz punopravnog članstva, navodi se u saopštenju.

Unija evropskih federalista >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je osnovana 1946. u Parizu, kao nadnacionalna nevladina organizacija posvećena promociji demokratske i federalne Evrope. Članovi pokreta su 65 članova Evropskog parlamenta iz četiri različite političke grupacije i 20 država članica Evropske unije.

Članstvo podrazumeva pravo predlaganja rezolucija i drugih odluka, učešće u donošenju odluka, kao i pravo delegata i članova da učestvuju u radu organa UEF-a.

Predsednik UEF-a Endrju Daf rekao je da Evropski federalsiti srdačno dočekuju srpske kolege u porodicu političkih aktivista.

“Ovaj korak vodi Srbiju bliže njenom ispavnom članstvu u snažnoj i efikasnoj Evropskoj uniji, koja će ispuniti očekivanja progresa i bezbednosti u okviru živog demokratskog okvira, koji prevazilazi stare nacionalne države evropske nesrećne prošlosti“, naglasio je Daf.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.