Srbija most između EU i Moskve

Izvor: B92, 24.Jul.2014, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srbija most između EU i Moskve"

Beograd/Rim -- Specijalni savetnik Vlade Srbije Franko Fratini smatra veoma važnom ulogu Srbije kao mosta između EU i Moskve.

Fratini ocenjuje da takva uloga može pomoći smanjenju tenzija u vezi s ukrajinskom krizom.

"To što je Srbija u isto vreme dobar partner Moskve i kandidat za članstvo u EU pruža joj mogućnost da bude most i da pokuša da objasni Moskvi šta bi još bilo neophodno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uraditi kako bi se smanjila napetost i obnovili odnosi sa EU", rekao je Fratini u telefonskoj izjavi Tanjugu iz Rima, podsetivši da spoljna politika naše zemlje jeste okrenuta prema EU, ali da to ne znači raskidanje dobrih odnosa s Rusijom.

Komentarišući navode u beogradskoj štampi da će Federika Mogerini, šefica diplomatije Italije, predsedavajuće Unijom, tokom posete Beogradu zahtevati od srpskih vlasti da više usklade spoljnu politiku sa EU, pre svega kada je reč o Rusiji i Ukrajini, rekao da ne zna šta će ona poručiti u Beogradu, ali je i podsetio:

"Italija je uvek bila vrlo jasna u stavu da ne može biti alternative između pregovara sa Srbijom i održavanja dobrih odnosa sa Rusijom. Na protiv, italijanska vlada radi na tome da doprinese deeskalaciji trenutne komlikovane krize između Rusije i EU", rekao je Fratini, koji je ranije obavljao dužnost ministra spoljnih poslova Italije.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Kandidatura Srbije,   Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fratini: Srbija kao most između Rusije i EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jul.2014

"To što je Srbija u isto vreme dobar partner Moskve i kandidat za članstvo u EU pruža joj mogućnost da bude most i da pokuša da objasni Moskvi šta bi još bilo neophodno uraditi kako bi se smanjila napetost i obnovili odnosi sa EU", rekao je Fratini u telefonskoj izjavi Tanjugu iz Rima, podsetivši...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Fratini: Srbija kao most između Moskve i EU

Izvor: Blic, 24.Jul.2014

Specijalni savetnik Vlade Srbije Franko Fratini smatra veoma važnom ulogu Srbije kao mosta između EU i Moskve, te ocenjuje da takva uloga može pomoći smanjenju tenzija u vezi s ukrajinskom krizom. ..- To što je Srbija u isto vreme dobar partner Moskve i kandidat za članstvo u EU pruža joj mogućnost...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.