Srbija dobila 82. političku partiju

Izvor: S media, 26.Dec.2011, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija dobila 82. političku partiju

U registar političkih stranaka Srbije upisana je nova partija - 82. po redu, pod nazivom "Zajedno za Vojvodinu".

"Zajedno za Vojvodinu", sa sedištem u Ruskom Krsturu, upisana je u Registar političkih stranaka kao politička stranka nacionalne manjine, objavljeno je u Službenom glasniku.

Odlažu se vanredni izbori u Grčkoj

Birački spiskovi spremni za "svaki slučaj"

Kao zastupnik >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << nove stranke upisana je Olena Papuga iz Ruskog Krstura.

Više od polovine stranaka upisanih u Registar su stranke nacionalnih manjina kojima je za osnivanje potrebno da prikupe 1.000 potpisa gradjana koji ih podržavaju. Za upis u Registar političkih stranaka neophodno je 10.000 potpisa gradjana.

Politička stranka se osniva na osnivačkoj skupštini donošenjem osnivačkog akta, programa, statuta i izborom lica ovlašćenog za zastupanje političke stranke.

Na političkoj sceni Srbije pre preregistracije stranaka na osnovu novog Zakona o političkim partijama bilo je više od 600 političkih stranaka.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.