Srbi iz Zupča: Borise, obrati se!

Izvor: Vesti-online.com, 28.Sep.2011, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi iz Zupča: Borise, obrati se!

Oko 2.000 Srba okupljenih pored barikada u selu Zupče, kod Zubinog Potoka, zatražilo je danas od predsednika Srbije Borisa Tadića da kaže šta će država i on uraditi posle jučerašnjeg sukoba Kfora sa Srbima.

"Pitali smo Tadića pre mesec i po šta će država učiniti ukoliko kosovska policija, Kfor i Euleks oružjem krenu na Srbe, odgovorio nam je (Tadić) da će o tome odlučivati ako se to dogodi i >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << kada se dogodi", rekao je na mitingu predsednik Opštine Zubin Potok Slaviša Ristić, član Demokratske stranke Srbije.

Ristić je naveo da su juče vojnici NATO pucali na državljane Srbije na delu njene teritorije - Kosovu.

"Želimo odgovor na pitanje šta će država uraditi ako se puca na njene državljane? Deo odgovora kojim ne možemo biti zadovoljni, dobili smo sinoć", rekao je Ristić podsetivši da je Tadić u saopštenju pozvao Srbe i Kfor da budu mirni i uzdržani.

"Mi jesmo mirni - puna dva meseca mirno stojimo na barikadama, ali nam je potreban odgovor države šta će ona preduzeti protiv onih koji ne miruju i koji oružjem nasrću na Srbe da bi ih ubili. Mi nećemo da budemo žrtve nikakve kandidature, pa ni kandidature naše države za ulazak u EU", rekao je Ristić.

Ristić je pozvao rukovodstvo Srbije da se izjasni šta mu je preče: građani ili nada u EU, i da odgovori da li je Kosovo deo Srbije, i da li će braniti građane kao što ih brani u Beogradu ili Kraljevu. Predsednik Opštine Zubin Potok je pozvao Srbe na uzdržanost i mir, i upozoio ih "ne nasedaju na provokacije".

Vladika raško-prizrenski Teodosije je pozvao građane na barikadama da se "bore hrišćanski, poput predaka". Na mitingu je ponovljeno da Srbi "neće pristati da žive u albanskoj državi".

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.