Srbi dočekali jutro na barikadama

Izvor: TvojPortal.com, 27.Jul.2011, 09:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi dočekali jutro na barikadama

/vesti online/ Situacija na severu Kosmeta sinoć je bila mirna, a lokalni Srbi odlučili su da noć provedu na barikadama - čekajući osam sati ujutro i najavljeno potpuno povlačenje kosovskih specijalaca u Prištinu.

Blokade ostaju

Oko 200 Srba je i drugu noć za redom bilo na blokadama u mestu Rudare, u opštini Zvečan, a Srbi drže u blokadi magistralni put koji vodi prema Raškoj i prelazu >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << Jarinje, dok su ulice Zvečana skoro potpuno puste.
U severnom delu Kosovske Mitrovice se, za razliku od prethodnih noći, ne primećuje pojačano prisustvo kosovske policije i Kfora i situacija je mirna.
Na mostu na Ibru, koji razdvaja severni i južni deo Kosovske Mitrovice, nema čak ni uobičajene patrole kosovske policijske službe, a policajaca ima tek na južnoj strani mosta, gde je, kao i obično, parkiran i jedan kamion Kfora.
Albanci iz južnog dela Kosovske Mitrovice su u utorak 26.jula dolazili automobilima do naselja Bošnjačka mahala u severnom delu grada i kupuju benzin, iako je vlada u Prištini zabranila uvoz robe iz Srbije. U severnom delu Kosovske Mitrovice nafta se prodaje na improvizovanim benzinskim pumpama i to po nižim cenama nego u ostalim krajevima Kosova i Metohije.
U pucnjavi kod Zubinog potoka, kada je grupa pripadnika KPS u dva džipa pokušala da se vrati na prelaz Brnjak koji su tri sata ranije napustili, u utorak je pod još nerazjašnjenim okolnostima ranjen kosovski policajac Enver Zumberi, koji je sinoć oko 22 sata podlegao povredama. Portparol Kosovske policije Arber Beka rekao je Tanjugu da je još jedan kosovski policajac hospitalizovan u kiliničkom centru u Prištini, ali da nije životno ugrožen.Ostatak teksta pročitajte na linku

Srbijasrbizubim potokbarikadenoc na barikadama
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.