Sporazum o Bregzitu je moguć

Izvor: B92, 19.Sep.2019, 20:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Sporazum o Bregzitu je moguć"

London -- Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker izjavio je danas da je sporazum o Bregzitu moguć.

On dodaje da ako bi odredba "bekstop" u vezi sa irskom granicom, koju britanska vlada želi da ukloni, mogla da se zameni, onda ne bi bila potrebna.

"Mislim da možemo da postignemo sporazum", rekao je Junker u intervjuu za Skaj njuz, dodajući da, međutim, ne veruje da su šanse za to veće od 50-50.

Junker je ponovio da nema poseban odnos prema odredbi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "bekstop" - planu kojim bi se osiguralo da granica između Republike Irske i britanske pokrajine Severne Irske ostane otvorena posle Bregzita, prenosi Rojters.

"Što se tiče takozvanih alternativnih aranžmana za 'bekstop', ako bi nama i Britaniji to omogućilo da postignemo glavni cilj u vezi s granicom... ako rezultat bude postignut, nije mi važno kojim sredstvom će se to postići", kazao je Junker.

On je dodao da ako svi ciljevi budu ispunjeni, onda odredba o "bekstopu" nije ni potrebna.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.