Španski sveštenik seksualno zlostavljao dečake

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Sep.2010, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španski sveštenik seksualno zlostavljao dečake

MADRID -

Nadbiskupija španskog grada Valensije saopštila je danas da je jedan katolički sveštenik iz te biskupije optužen za seksualno zlostavljanje dve dečaka.

U saopštenju se navodi da je svešteniku zabranjeno da drži misu, a optužbe su ocenjene kao sramotne i ponižavajuće, prenosi agencija AP.

Tridesetdevetogodišnji sveštenik optužen je za seksualno zlostavljanje dečaka od 13 i dečaka od 14 godina, piše španski list Levante EMV.

Dnevnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << navodi da je katoličkog svestenika privela Civilna garda prošlog petka i da ga je zatim pustila do okončanja istrage i da niko iz garde nije hteo da komentariše ovaj slučaj pedofilije.

Američka agencija navodi da je španska crkva u velikoj meri do sada bila pošteđena seksualnih skandala koju potresaju Evropu, mada je još jedan takav slučaj ove godine prijavljen na istoku Španije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.