Škoti pronašli naftu kod Grenlanda

Izvor: S media, 21.Sep.2010, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Škoti pronašli naftu kod Grenlanda

Škotska energetska kompanija "Kern enerdži" saopštila je danas da je prvi put od kad je započela istraživanje uz obalu Grenlanda pronašla nalazište, ali je dodala i da je napustila ranije pronadjeno nalazište gasa zbog neisplativosti eksploatacije.

U saopštenju firme "Kern" se navodi da je nafta pronadjena na dubini od 400 metara, kao i da je bušotina trenutno duboka 4.358 metara, prenela je agencija AP.

"Prve geohemijske analize uzoraka iz nalazišta >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << su potvrdile prisustvo dve vrste nafte različitog porekla i starosti. To je prvi put u aktuelnoj istraživačkoj kampanji da smo pronašli naftu", navela je škotska kompanija, čije su akcije nakon objave vesti ojačale na berzi u Londonu za tri odsto na 4,39 funti.

Pored toga, u saopštenju se navodi da je "Kern enerdži" zatvorio i napustio svoje prvo probno nalazište na lokaciji uz obalu Grenlanda, u kojem je pronadjen gas, ali ne i nafta, zato što zbog ograničenih količina eksploatacija nije bila komercijalno isplativa.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Španski sveštenik seksualno zlostavljao dečake

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Sep.2010

MADRID -..Nadbiskupija španskog grada Valensije saopštila je danas da je jedan katolički sveštenik iz te biskupije optužen za seksualno zlostavljanje dve dečaka...U saopštenju se navodi da je svešteniku zabranjeno da drži misu, a optužbe su ocenjene kao sramotne i ponižavajuće, prenosi agencija...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.