Šojgu: Rusija ispunila obećanje

Izvor: Vesti-online.com, 20.Okt.2017, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šojgu: Rusija ispunila obećanje

Rusija je ispunila obećanje da će Srbiji isporučiti šest lovaca Mig-29 na 73. godišnjici oslobađanja Beograda od nemačko-fašističkih osvajača, izjavio je ministar odbrane Rusije general Sergej Šojgu na sastanku sa ministrom odbrane Srbije Aleksandrom Vulinom.

- Kada ste u avgustu bili u Moskvi, obećao sam da će avioni do praznika biti u Beogradu. I avioni su u Beogradu. Uveren sam da će oni poslužiti kao pouzdana odbrana i garant nezavisnosti i bezbednosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Srbije - rekao je Šojgu. 

On je naveo da Rusija i Srbija imaju velike planove u vojnoj i vojnotehničkoj saradnji i zahvalio se srpskom ministru odbrane na pozivu za paradu. 

- Nadam se da će će proslava 73. godišnjice oslobađanja Beograda biti dobra, da se još jednom podsetimo da su pre 73 godine naši očevi i dedovi rame uz rame stajali ovde i oslobađali grad - primetio je.

On je dodao da je važno što se to baš danas dešava, „kada mnogi pokušavaju ne samo da zaborave, već i da revidiraju istoriju, kada se u nekim državama podižu spomenici onima koji su se borili protiv nas.

Ministar odbrane republike Aleksandar Vulin je izjavio da je Srbija zahvalna Rusiji na "migovima“. 

- Srbija je vojno neutralna država. Međutim, i država koja je vojno neutralna i samostalna mora da bude jaka u vojnom smislu i zato je vaša pomoć veoma važna - rekao je srpski ministar. 

On je dodao da je dogovor predsednika Vladimira Putina i Aleksandra Vučića o lovcima dao Srbiji „mogućnost da zaštiti svoje nebo“.

- Želeo bih lično da vam zahvalim, dragi ministre, jer znam koliko je napora i truda potrebno uložiti da se to uradi. Hvala vam što učestvujete u prazniku s nama - izjavio je Vulin.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.