Slučaj kantrimen: Završne reči 26. oktobra

Izvor: Mondo, 15.Okt.2015, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slučaj "kantrimen": Završne reči 26. oktobra

Završne reči na suđenju Marku Milićevu (34), optuženom da je automobilom "kantrimen" usmrtio Luku Jovanovica (21) prošlog leta na Brankovom mostu, odložene su danas za 26. oktobar u Trećem osnovnom sudu u Beogradu.

Foto: MUP Srbije

Tužilaštvo je, naime, preciziralo optužnicu - tehničkim usaglašavanjem sa rezultatima dokaznog postupka tokom suđenja, pa je odbrana zatražila dodatno vreme za pripremu svoje završne reči.

Preciziranim >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << optužnim predlogom međutim nisu menjana krivična dela za koja se terete Milićev, njegov kum Bratislav Vesović i taksista Saša Janković, kao ni kazne koje je tužilaštvo ranije predložilo.

Optužnim predlogom Treće osnovno tužilastvo u Beogradu predložilo je sudu da Milićeva osudi na 10 godina zatvora zbog krivičnog dela "teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja" i krivičnog dela "nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nesreći".

Pošto tužilaštvo, optuženi i njihovi branioci iznesu završne reči, sud će zakazati izricanje presude.

Milićev i Vesović su u pritvoru više od godinu dana, dok se Janković brani sa slobode.

Nesreća na Brankovom mostu dogodila se 25. jula, kada se Luka Jovanović vraćao kući sa prijateljima.

Njima se na mostu pokvarila "lada" i kad su izašli da je preguraju u zaustavnu traku, na njih je naleteo "mini kantrimen".

Jovanović je umro dan kasnije u Urgentnom centru.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.