Slučaj Borik: Stanišljeviću određen jednomesečni pritvor

Izvor: Blic, 15.Jan.2012, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slučaj Borik: Stanišljeviću određen jednomesečni pritvor

Sud Bosne i Hercegovine odredio je jednomesečni pritvor Božidaru Stanišljeviću (61), koji je sakrio naoružanje u dvorani "Borik" u Banjaluci, potvrđeno je Srni u Sudu.

Pritvor je Stanišljeviću određen juče, zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao da utiče na svedoke ili bi moglo doći do ugrožavanja javnog reda i bezbednosti građana. On je u petak ispitan u Tužilaštvu BiH u svojstvu osumnjičenog za krivično delo terorizam, nakon čega je tužilac uputio Sudu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << BiH predlog za određivanje mere pritvora u trajanju od 30 dana. U saopštenju iz Tužilaštva BiH navodi se da ova institucija u saradnji sa MUP-om Republike Srpske i drugim agencijama za provođenje zakona u BiH preduzima intenzivne aktivnosti na prikupljanju dokaza sa ciljem potpunog rasvetljavanja ovog događaja. Iz Tužilaštva ističu da zbog zaštite istrage ne mogu javnosti pružiti više informacija.

Stanišljević, koji je uhapšen 10. januara, priznao je policiji da je uneo naoružanje u "Borik".

Policija Republike Srpske je prilikom protivdivezionog pregleda dvorane "Borik", uoči svečane akademije povodom jubileja RS, pronašla u novinarskoj loži torbu u kojoj su se nalazili automatska puška sa prigušivačem i pet okvira, tri kilograma plastičnog eksploziva, dve ručne kumulativne bombe, dve bombe M75 i M52, poluautomatska puška i 330 komada municije, te štapini sa upaljačem.

Povezane vesti: Arsenal u "Borik" nije unet davno, tajnu krije nalaz DNK Mafijaši bili na krsnoj slavi kod pritvorenog iz dvorane „Borik“ Stanišljević i zvanično osumnjičen za terorizam Homen: Ozbiljno shvatiti unošenje oružja u halu Borik Dačić potvrdio pisanje "Blica": Osumnjičeni u RS i Ećim se poznaju

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.